Flashback 7, wat doe je na zo'n bericht

23 Aug

Woensdag 15 mei 2002, 8.00 uur
We hebben slecht geslapen.
Ik rijdt weer naar het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam, nu voor het maken van een z.g. skeletstatusfoto. Dit houdt in, een 30-tal röntgenfoto’s van het gehele skelet voor het vaststellen van de aanwezigheid van afwijkingen of gaatjes in het bot.
Het borstbeen op de plaats van de beenmergpunctie is nog behoorlijk pijnlijk.

Op de zaak aangekomen blijkt iedereen al op de hoogte van het slechte bericht wat we gisteren hebben gekregen.

Ik ga zoals gewoonlijk naar mijn plaats achter mijn bureau op de service- en elektra afdeling en mijn collega’s kijken verward en geschokt mijn kant uit maar durven kennelijk niets te zeggen totdat één van hen naar me toekomt en verteld hoe erg ze geschrokken zijn van het bericht.
Dan volgen anderen en komen om me heen staan.
Omdat ik rustig en niet emotioneel ben verdwijnt de ongemakkelijke sfeer en wordt er wat gesproken over de aard van de ziekte en de verwachtingen.

Dinsdag 4 juni 2002
Er wordt door Corrie, assistente van dr. De Jongh van het Ikazia ziekenhuis gebeld dat de afspraak voor woensdag 5 juni 2002 wordt verzet naar donderdag 6 juni 2002 om 10.30 uur i.v.m. overleg tussen dr. De Jongh en specialisten van de Daniël de Hoed kliniek wat gepland is voor woensdagavond 5 juni 2002.

Vrijdag 17 mei 2002
Ik ben vanavond eens op internet gaan zoeken naar informatie over de ziekte van Kahler.
Er blijkt in elke omschrijving die ik vind dat het verhaal begint of eindigt met de conclusie dat de ziekte uiteindelijk niet te genezen is. Het zal duidelijk zijn dat dit hard aankomt.

Na verder zoeken en lezen op de site van een patiënten vereniging blijkt dat er op dit moment zeker goede behandel methoden zijn waardoor een bepaalde tijd verder leven met een redelijke kwaliteit van leven mogelijk is dat stelt me toch weer wat gerust. Dit komt vooral ook omdat de verschijnselen zoals pijn en achteruitgang van de kwaliteit van het skelet voor mij, voorzover ik nu ervaar nog niet gelden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: