Snippy; ik verzon de naam niet!

11 Nov

De gemiddelde PC-gebruiker weet wel dat, wanneer je in een document wat je maakt met een tekstverwerker b.v. Word een afbeelding van een bepaald programma wilt weergeven dat je met de toetsen Ctrl en PrtSc een momentopname van je beeldscherm maakt en dit tegelijkertijd op het Klembord zet. Wanneer je vervolgens dan naar het betreffende document gaat, je cursor op de plaats zet waar de afbeelding van het scherm moet komen en op de toetsen Ctrl+V drukt je de schermafbeelding keurig naar het document kopieert.

Wanneer je dat doet dan kopieer je ook allerlei dingen die niet ter zake doen zoals b.v de taakbalk .

Snippy is een handig tooltje om je eigen knipsels van het scherm op maat te maken en direct naar een document te kopieren.

1. Download Snippy
2. Dubbelklik op de schaar
3. Nu staat het schaartje rechtsonder naast de klok

4. Klik erop of druk op de functie-toets F11 en je cursor krijgt de vorm van een stift5. Omcirkel nu een gebied wat je wilt kopieren6. Open het betreffende document b.v. in Word waarin je de afbeelding wilt zetten en klik op Bewerken en dan Plakken (of gebruik de sneltoetsen Ctrl+V)

– Om een rechthoekige uitsnede te maken druk je op F11 en plaats je het stiftje op een hoek van de te maken afbeelding, houd de Shit-toets ingedrukt en sleep tot je de gewenst uitsnede hebt gemaakt. Wanneer je de uitsnede niet goed vindt druk je opnieuw op F11 en maak opnieuw een uitsnede door tegelijkertijd de Shift-toets ingedrukt te houden
– Door met de rechtermuisknop op de schaar te klikken kun je nog diverse opties instellen zoals de dikte en de kleur van het kader wat om de afbeelding verschijnt

Snippy is freeware en dus absoluut gratis

Ga naar de site van Snippy om het piepkleine programmaatje te downloaden en kijk hier tevens voor meer details

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: