Hijswerk, altijd weer spannend en stoer!

26 Dec

Het project van Korporaal Installatietechniek; vervanging c.g. renovatie van de technische installaties in het kantoor voor de Rabobank aan de Blaak 333 te Rotterdam levert af en toe best wel spectaculaire momenten op zeker als het hijswerk betreft voor het brengen van apparatuur naar de technische ruimte in de dakopbouw op 17de verdieping.

Het gebouw is ± 70 meter hoog en wanneer daar een hijskraan naast staat valt het op het eerste gezicht wel mee tot je je realiseert dat de kerktoren in ons dorp 30 meter hoog is en het hoogste gebouw in de omgeving is en je dan vervolgens praat over een gebouw waar de kerktoren dus maar tot de helft komt.

Van het kraanbedrijf, firma Peinemann komen er 8 personen mee om e.e.a. op te bouwen.
Omdat het zich afspeelt in het centrum van Rotterdam heb je met allerlei regelgeving te maken maar gelukkig neemt de firma Peinemann dit ook uit handen.

De onderstaande foto’s zijn genomen door een collega van mij, Piet Korteweg, projectleider bij Korporaal Installatietechniek B.V..

Dit is een foto genomen vanuit een zijstraat om het hele hijsgevaarte, een z.g. 400 tons kraan, samen met de kantoorflat er netjes op te krijgen.


De firma Peinemann neemt de gehele breedte van de rijbaan in beslag. Het wachten is nog op de truck met oplegger die de apparatuur af komt leveren.


Deze foto is genomen vanaf 70 meter hoogte over de dakrand. De truck met oplegger staat daar om de apparatuur af te leveren.Op de voorgrond kijk je op het dak van de aanbouw op de begane grond waarin zich het publieksgedeelte van de Rabobank bevindt.Diegene die goed oplet ziet dat diverse auto’s tegen het verkeer in de Blaak op willen rijden.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: