Uitslag controle bezoek, 1 maart 2006

1 Mar

woensdag 1 maart 2006
Er ligt vanmorgen een paar centimeter sneeuw dus we gaan bijtijds van huis. De afspraak voor het controle bezoek in het Ikazia is om 10.00 uur maar om 10.15 uur zitten we nog ver voor Rotterdam op de A29 in de file dus we bellen maar even dat het wat later wordt. Kennelijk is het in het ziekenhuis ook opgevallen dat het verkeer vanmorgen een puinhoop is want er wordt laconiek en berustend gereageerd op onze mededeling.

Bij het ziekenhuis aangekomen is parkeren zoals altijd weer een crime maar na een rondje te hebben gereden is er vlak voor de hoofdingang iemand weggereden en kunnen we prachtig inparkeren.

Na telefonisch te hebben aangemeld bij Parkline (onmisbaar bij het parkeren in diverse steden waaronder Rotterdam) gaan we naar binnen, melden ons bij de balie van de Interne poli en mogen vervolgens nog 3 kwartier wachten voordat onze dokter met een vriendelijk blik in zijn ogen ons komt ophalen. Het lijkt alsof zijn lichaamstaal al opluchting verraad?

We gaan zitten en de dokter vraagt meteen; hoe gaat het? Ik krijg nauwelijks de tijd om te zeggen dat het goed gaat want hij deelt vervolgens gelijk mee dat de bepalingen van het bloed nauwelijks veranderd zijn dus nog steeds stabiel, zelfs is de waarde van het IgG (Imunoglobuline G) iets gedaald van 48 g/l naar 42 g/l en over de gehele linie zijn de waardes zoals calcium, hemoglobine en beta2-microglobuline wat lager.
Kennelijk had de dokter bij een inventarisatie voor z’n spreekuur al gezien dat de waardes zo goed waren want hij leek op dat moment bijna nog blijer dan wij.

Ria vraagt of het vaak voorkomt dat de bepalingen van het bloed, bij een patiënt waarbij de diagnose al bijna 4 jaar geleden is gesteld, zo stabiel blijven.
Volgens de arts komt dit zelden voor en zeker niet bij een patiënt waarbij het percentage plasmacellen toch die gehele periode al vrij hoog is (42% terwijl het percentage bij een gezond persoon 2 tot 5% is) en waarbij de klachten van botpijn, gezien de dosering voor pijnbestrijding, toch aanzienlijk genoemd mag worden.

Opgelucht nemen we afscheid van de dokter en maken een nieuwe afspraak voor het volgende controle bezoek.
Dit wordt vastgesteld op woensdag 31 mei 2006; dan zitten we al volop in het voorjaar!!

Als we terug rijden naar Goeree Overflakkee schijnt de zon!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: