Keuzes maken, steeds meer voor mezelf!

2 May

dinsdag 2 mei 2006
Nooit gedacht dat ik ooit nog zo’n zin op papier zou zetten!

Telefoon gaat, collega neemt op, voert voor de zoveelste keer een moeizaam gesprek met iemand van een adviesbureau die opnieuw zijn best doet om te bewijzen dat hij geen verstand van zaken heeft, collega hangt op en kijkt mij vervolgens wanhopig aan.

Ik weet wat hij denkt, we hebben niet voor niets maanden achtereen een hotelkamer gedeeld in Terneuzen, Leipzig, Stade, Warschau en (off all places) Drüsenheim; ja, zelfs daar!

Het gaat om een gebouw met een technische installatie die onlangs door ons bedrijf vervangen is.
En warm dat het er af- en toe wordt, dat wil je niet weten!! Vooral ‘s nachts, dan loopt de temperatuur in het gebouw zomaar op naar 25°C, en dat met het klimaat van de afgelopen tijd. Iedereen in Nederland was er tot voor kort toch zachtjesaan van overtuigd dat de zomer er dit jaar bij in zou gaan schieten.

En de gasmeter?

Die staat stil, dat kunnen we via het beheer op afstand, dus via de computer allemaal keurig uitlezen.

Maar mijnheer de adviseur gelooft dat niet want hij gelooft niet eens in z’n eigen ontwerp dus kan hij ook niet bevestigen dat wij gelijk hebben met onze conclusies en hij dus ongelijk.
Fouten mag iedereen maken maar geef ze dan op een bepaald moment wel gewoon toe en laat niet onnodig iedereen in spanning.

En de PC’s in het kantoorgebouw?

Die staan aan; dag- en nacht! Dat weten we omdat de gasmeter stil staat en de metertjes op het afstandbeheer toch aangeven dat het warmer, en warmer wordt in het gebouw.

We lachen samen om onze filosofietjes.
We weten allang wat er moet gebeuren. De belangrijkste instrumenten in dit soort gevallen zijn je eigen zintuigen. Maar die werken niet via een telefoonlijntje, zelfs niet uitgebreid met ADSL of ISDN.

Collega kijkt me aan en vraagt; heb jij zin en tijd?

Zin voor dit soort problemen; al was het midden in de nacht!
Tijd voor dit soort problemen; dat maakten we!

Ik denk aan de afgelopen periode waarin bleek dat elke geestelijke of lichamelijke belasting al tot gevolg had dat ik me ziek, zwak en misselijk voelde en op dat moment staat mijn besluit vast.

Ik ga niet!!

Niet omdat ik niet wil maar omdat ik niet kan.

Advertisements

3 Responses to “Keuzes maken, steeds meer voor mezelf!”

 1. Peter Tanis May 7, 2006 at 7:02 pm #

  Jaap ik begrijp dat dit een heel moeilijke beslissing voor je geweest is, ook omdat wij een beetje hetzelfde karakter hebben voel ik wel aan hoe zoiets gegaan is maar ik vind het goed van je dat je het zo gedaan heb !!

  groeten Peter en Marijke

 2. Janny May 13, 2006 at 1:47 pm #

  Lieve Jaap en Ria, het is inderdaad heel belangrijk om voor jezelf te kiezen. Moeilijk proces hoor, “nee” leren zeggen! Zeker als je ziek bent, en voelt dat je niet meer kan is het des te schrijnender.
  Sterkte voor de volgende uitslag, 31 mei, altijd weer spannend hé…..
  Liefs van Thijs en Janny…..
  😛 🙂

 3. Marius May 14, 2006 at 2:15 pm #

  Jaap, ik reageer niet op het bovenstaande want het is nu 14 mei en dacht dat je vanuit Vaals misschien een berichtje had ‘gepost’ of ‘gelogd’ (hoe zou het heten?). Maar goed, hoop dat jullie het goed naar de zin hebben daar. Groetjes, Marius

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: