De dokter heeft sinds kort een bril!

31 May

Wanneer je deze titel zet boven een stukje wat een verslag moet zijn van een controle  bezoek aan het ziekenhuis dan kan de uitslag niet anders dan goed zijn en gelukkig is dat ook zo.

Het is vanmorgen somber en koud weer wanneer we al vrij vroeg naar Rotterdam vertrekken. Het verkeer schikt zich vandaag toevallig vrij soepel, een goed voorteken!?

Bij het Ikazia aangekomen is het zoals altijd weeral een drukte van belang dus na een rondje gereden te hebben besluit ik om het blik maar direct in de parkeergarage van Zuidplein Hoog te zetten.

Na afloop komen we daar traditiegetrouw toch altijd weer terecht voor een feest bakje koffie of een troostgebakje of een combinatie daarvan.

In het ziekenhuis eerst maar gelijk al aan de koffie, we zijn vroeg genoeg, en melden ons daarna bij de Interne poli 4. Het is erg rustig in de wachtruimte en we verwachten dus al vrij snel geroepen te worden maar zoals later voor ons ook weer zal blijken, onze internist neemt de tijd voor z’n patiënten, dus een half uur later dan verwacht worden we naar binnen geroepen.

Na de plichtplegingen meldt de dokter dat de bloedwaardes nog steeds min- of meer stabiel zijn.

Het IgG is zelfs naar 40 gedaald maar wat wel opvalt is dat het HB wat aan de lage kant is, 6,9 om precies te zijn dus dat gaat de kant van een beetje bloedarmoede uit maar voorlopig kan het nog wel. In ieder geval een goede reden om nog meer dan gebruikelijk gezond te eten.

Verder is de marker beta2-microglobuline behoorlijk hoger dan gebruikelijk maar dat is wel vaker het geval geweest dus dat zegt ook niet veel.

Omdat de pijnklachten sinds de laatste weken weer aanzienlijk zijn wordt er wat gefilosofeerd over het nut en doel van wel- of niet behandelen of de pijnmedicatie weer verhogen en het laatste wordt aangeraden.

Voor ons zelf is wel duidelijk dat starten met een intensieve behandeling alleen voor de pijn  niet zinvol is omdat er met cytostatica zoveel goed weefsel, m.n. van edele organen zoals de nieren en lever definitief beschadigd wordt dat dit voor ons niet acceptabel is.

Afgesproken wordt om voor de volgende controle weer een skeletstatusfoto te laten maken en dat er verder een meer uitgebreid bloedonderzoek wordt gedaan.

Wat betreft de bril; zonde zegt Ria, hij heeft van die mooie ogen!!

Advertisements

3 Responses to “De dokter heeft sinds kort een bril!”

 1. Cor Tanis May 31, 2006 at 5:39 pm #

  Goed nieuws Jaap en Ria!!!!!!!!!

 2. Janny May 31, 2006 at 6:36 pm #

  Hallo Jaap en Ria, de uitslag heb ik al vernomen per telefoon, fijn hé, weer even opgelucht adem te kunnen halen!
  Iets anders, de lettertjes zijn goedgekeurd door zus, dus…..
  Liefs van janny en Thijs..

 3. Jan-Jaap June 10, 2006 at 4:33 pm #

  We zijn alweer een tijdje verder, maar het was gelukkig weer een opluchting! Fijn om te lezen dat jullie de humor ook nog blijven inzien van dingen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: