De tweede dag van de eerste PAD-kuur

17 Oct

We zijn vanmorgen weer voor de tweede chemo-dag naar de Daniel getogen. We hoefden niet zo vroeg te zijn, rond 10.00 uur dus hadden weinig of geen last meer van het spits verkeer. Verder is het prachtig rustig herftweer dus wat wil een mens nog meer. We konden op het terrein van de Daniel niet meer parkeren en aan de Groene Hilledijk voor het ziekenhuis was ook alles vol dus waren we gedwongen om de wijk tegenover het ziekenhuis in te rijden. We kwamen aan de Groene Zoom terecht, een heel brede straat die z’n naam eer aan doet en daar konden prima en vrij parkeren.

In het behandelcentrum van het ziekenhuis aangekomen bleek het, in tegenstelling tot gisteren erg druk. De zaal met ongeveer 20 relexstoelen was helemaal bezet en de boxen met bedden en stoelen waren ook vrijwel allemaal vol. Wanneer je daar nooit mee te maken hebt realiseer je je niet hoeveel mensen te maken hebben met ingrijpende zaken zoals chemo-therapie.

Ik moest vandaag alleen de Adriamycine die in 15 minuten erin loopt, incl. spoelen duurt dit dan een half uur dus we waren weer snel buiten.

Met de bijwerkingen valt het gelukkig nog steeds erg mee. Afgezien van slaperigheid heb ik bijna nergens last van. Nadat ik de pijnstilling in de afgelopen week volledig heb omgegooid naar uitsluitend morfine is dit ook goed uitgekomen en heb ik met deze dosering van pleisters en capsules vrijwel geen last meer.

Of het zo zal blijven is de vraag. De gebruikelijke zaken zoals vermoeidheid en haaruitval zijn onverbrekelijk verbonden met deze kuren maar voorlopig gaat het goed. Vooral omdat de Velcade® een experimenteel middel is blijft het afwachten hoe het gaat lopen maar op dit moment valt het dus niet tegen. Overigens zal het haarverlies volgens de oncologieverpleegkundige over ongeveer 3 weken wel een feit zijn maar ik heb al niet veel meer te verliezen dus dat zal ook wel meevallen. Alleen zal het vreemd zijn als ik mijn snor zal moeten missen maar elke dag scheren hoeft dan ook niet dus zo zie je; elke nadeel heb z’n voordeel.

Vanmiddag hebben mensen van de gemeente een grote conifeer achter in de tuin omgezaagd en verwijderd. De poezen vonden het ondanks alle voorzorgsmaatregelen een prachtige “escape route” en het ding moet elk jaar toch geknipt worden en dat zit er voorlopig ook niet in dus zijn we daar mooi vanaf.

Morgen gaat Chantal mee naar het ziekenhuis om eens te zien hoe het allemaal in z’n werk gaat. Het is wel prettig voor de kinderen om een beeld te hebben bij hetgeen ons overkomt, dat relativeert het geheel ook een beetje.

 

Advertisements

One Response to “De tweede dag van de eerste PAD-kuur”

 1. P.Tanis October 18, 2006 at 9:02 am #

  Lieve Jaap en Ria.
  We denken aan jullie.
  We hopen dat het aan slaat.
  Er branden vaak kaarsjes voor jullie in middenmeer.
  Liefs Peter en Marijke.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: