De eerste dag van de tweede PAD-kuur

20 Nov

Het is maandag 20 november 2006, een week later dan gepland en na een weekend waarvan ik me voornamelijk de redelijk grote straattegel op mijn maag herinner zijn we vanmorgen terug in de Daniel den Hoed kliniek. Of de kuur door zal gaan is nog de vraag want verschenen vrijdag werd door de hematoloog gebeld met de mededeling dat de leverfunctie sinds begin vorige week achteruit was gegaan, weliswaar nu wel wat was verbeterd maar dat as. maandag, dus vandaag, eerst bloed geprikt moest worden om te zien of de verbetering zich had doorgezet.

Eerst dus een labaanvraag geregeld bij de dagbehandeling, vervolgens de bijbehorende buisjes bij het prik-lab gescored en vervolgens terug naar de dagbehandeling om, optimistisch als we zijn, alvast het infuus te laten zetten waardoor tevens bloed kan worden afgenomen.

De bepaling van de leverfunctie duurt 5 kwartier dus we vermaken ons wat met muziek van de MP3-speler, een tijdschriftje en ik breng op het internetplein een bezoek aan de blog “Crossing my soul” van Marius waar ik het niet kon laten om een kleine reactie te geven op een blog aangaande door de schrijver persoonlijk waargenomen onbegrijpelijke geestelijke terreur van een moeder naar een kind.

We zijn op tijd terug bij de dagbehandeling en krijgen de mededeling dat de verbetering van de leverfunctie zich positief heeft voortgezet en dat de kuur dus ongehinderd van start kan gaan.

Dit betekent vervolgens nogmaals een half uur wachten want de attributen zoals slangen en zakken met medicatie, zoutoplossing en “last but not least” de Velcade® worden pas bij de apotheek besteld wanneer er officieel groen licht is gegeven door de behandelend arts.

Verder verloopt de toediening van verschillende middelen niet anders dan bij de 1ste PAD-kuur het geval was dus wat dat betreft geen nieuws.

De behandelend hematoloog behoort de Velcade® toe te dienen en dat gaf gelijk een goede gelegenheid om nog door te vragen op wat kleine dingetjes met vooral de nare ervaring van afgelopen periode in het achterhoofd. Er wordt ons nogmaals verzekerd dat hetgeen voor gevallen is niet gebruikelijk is en dat, zodra het lijkt dat zich zoiets dergelijks opnieuw voordoet, dit gemeld moet worden om vervolgens adequaat te kunnen reageren.

In ieder geval is er nu t.a.v. medicatie wel e.e.a. gewijzigd en wordt aangenomen dat het deze keer beter zal gaan.

We helpen het hopen en kijken met een positief gemoed naar de komende dagen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: