Update vierde dag van de tweede PAD-kuur

23 Nov

Het is vandaag donderdag 23 november 2006 en dus de 4de dag voor het innemen van de z.g. stoot van de Dexamethason (tabletvorm) en ik krijg wat meer last van slaperigheid en vermoeidheid maar verder blijven de bijwerkingen van 4 weken geleden achterwege en daar zijn we dankbaar en blij om.

Vandaag is het evenals verschenen maandag de dag voor toediening van de Adriamycine en Velcade®, daarom eerst bloedprikken om te zien of de Velcade® door kan gaan. Na het dilemma van gisteren hebben zich verder gelukkig geen complicaties voorgedaan.

Volgens de bloed bepalingen was er vanmorgen geen aanleiding om de Velcade® niet door te laten gaan en is deze vervolgens besteld.

Aangezien mijn eigen hematoloog dr. de Vreede andere bezigheden had heeft dr. van ’t Veer haar waargenomen. Hij is de hematoloog en tevens mentor van artsen i.o. zoals dr. de Vreede en dr. Janssen en we moeten zeggen, een bijzonder aardige man die heel goed op de hoogte bleek van de voorgeschiedenis zoals o.a. dus de opgetreden bijwerkingen. Hij gaf te kennen, samen met de psychiater dr. van Gool ook van mening te zijn dat m.n. het anti braakmiddel Primperan® toch wel primair de oorzaak is geweest van de nare gevolgen.

Aangezien er in de laatste sprong naar de eigenlijke stamceltransplantatie sprake zal zijn van toedienen van HDM (Hoge Dosis Melfalan) en het dan, volgens dr. van ‘t Veer meestal noodzakelijk blijkt dat er kwistig gebruik gemaakt wordt van anti braakmiddelen is het belangrijk om dan voor een ander middel te kiezen maar goed zover is het nog niet; wel goed om te weten en ook zelf in de gaten te houden!

Vervolgens wordt de Velcade® geïnjecteerd en daarna loopt de Adriamycine er verder moeiteloos in.

Het is inmiddels lunchpauze geworden dus we krijgen gewoontegetrouw een lekkere kop soep en een sandwich.

Voor nu zit het 1ste deel van de 2de PAD-kuur en dus ook het ziekenhuisbezoek er tot maandag 27 november as. weer op en dan is alleen weer sprake van bloedprikken en toedienen van de Velcade®.

Het lijkt me een goed moment om de Temesta® vanaf dit moment tot het starten van de 2de stoot Dexamethason op dinsdag 28 november as. iets terug te nemen dus eerst van 3 maal 0,5 naar 2 maal 0,5 mg, dit om de niet gewenste gewenning te voorkomen, dit overigens i.o.m. de behandelende artsen.

Advertisements

2 Responses to “Update vierde dag van de tweede PAD-kuur”

  1. Marius November 23, 2006 at 6:51 pm #

    Blij met je journaal Jaap, je bent weer ‘terug’, ook met precieze informatie, ‘the control’. Hopelijk krijg je straks een goed alternatief voor die Primperan. Dan wordt veel leed voorkomen en het is niet voor niets geweest – dat is het sowieso niet. Maar ik ben blij dat je je redelijk goed voelt en dat je de scherpte weer ‘in de vingers’ hebt. Ik blijf aan je denken. Hartelijks, Marius

  2. Mieke November 24, 2006 at 9:30 am #

    Volg ook zeer aandachtig je wedervaren en hoe positiever alles verloopt, hoe beter voor jou en je familie en ook voor ons die er waarschijnlijk nog voorstaan. Misschien een tip i.v.m. het braken. Coca-cola uitschenken en wachten tot de bruis eruit is blijkt zeer adequaat. Dit komt v/e prof. uit Gent dat werd aangeraden aan een kennis die ook met chemo behandeld wordt. Misschien heb je er iets aan. Je kunt het ook eens navragen.
    Wens je het allerbeste
    Mieke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: