Update van de tweede PAD-kuur; vanmorgen toediening van de laatste Velcade van deze kuur en verder rust tot de start van de derde PAD-kuur.

30 Nov

Omdat ik i.v.m. het bezoek aan het ziekenhuis op een ander tijdstip op moet staan loop ik van alles te vergeten en verkeerd te doen maar het gaat ondanks de opgegeven mist lekker vlot in het verkeer naar de Daniel. Daar aan gekomen voel ik me onzeker en bibberig dus Ria neemt ‘d honneurs waar om wat dingetjes te regelen zoals het organiseren van het bloedprikken e.d. Dat geeft haar ook het gevoel nuttig te zijn en ik vind het fijn dat ze erbij is en dan uiteraard niet alleen om die reden.

Bloed prikken en goedkeuring verlopen voorspoedig, dr. de Vreede loopt ook al af- en aan op de afdeling dagbehandeling en komt op een bepaald moment een tijdje rustig bij ons zitten om eens wat bij te praten. Dit soort kleine dingetjes zijn, vinden wij, toch typisch iets van de Daniel dat er vaak steeds op het juiste moment gevraagd of ongevraagd tijd genomen wordt voor wat evaluatie, het stellen van ogenschijnlijk simpele vragen en reflectie.

Zo bleek, deelde ze eigenlijk terloops mee dat het HB vorige week zo maar 7.6 te zijn, een stuk beter, en dat zijn kleine vaststellingen dat er wel één- en ander in het lijf gebeurd. Je zou juist verwachten dat, zoals gebruikelijk bij toediening van chemo het HB verder daalt. Wat verder effecten zijn op andere relevante waardes, daar wordt nauwelijks naar gekeken omdat nu uitsluitend belangrijk gevonden wordt dat de geplande behandelingsstrategie zoals die door de HOVON 65 MM is vast gelegd, doorgang kan vinden

In het algemeen gaat het nog steeds goed met de effecten van de bijwerkingen maar de soms opspelende misselijkheid en maagklachten maken dat je je afvraagt of het zinvol is om tussendoor wanneer dat noodzakelijk lijkt toch eens een Primperan® in te nemen. Temesta® helpt hier ook wel tegen maar die neem ik dan b.v. pas aan het eind van de avond omdat ik hier goed op inslaap dus zit ik eigenlijk steeds de laatste avonden met een onprettig gevoel in de maag.

De dokter onderschrijft hetgeen ik denk en geeft aan het goed te vinden om het gewoon eens te proberen. Als het een goed effect heeft kan het er ook toe bijdragen om de Temesta® wat af te bouwen omdat dit middel een behoorlijke gewenning te zien kan geven en dat is ook niet wat je wilt. Zie je het voor je; Jaap ’s avonds in camouflage kleding op de Groene Hillledijk om autoradio’s te stelen om aan z’n Temesta te komen (grapje van de psychiater).

Hoe dan ook, het lijken kleine dingetjes maar wanneer het leven er prettiger door kan worden gehouden, waarom dan niet.

Verder zitten we met de planning voor aanvang van de 3de PAD-kuur. Wanneer deze plaatsvindt op de normale datum van maandag 18 december as. dan komen we ergens in de problemen met het vervolg van o.a. tijdstippen van toediening van Velcade®. De dokter zou dit nazien en bekijken wat de diverse marges hierop mogen zijn. Er wordt toch een afspraak voor een controlebezoek gemaakt voor donderdag 7 december as. en dan kunnen deze punten naast de reguliere bloedcontrole ook nog verder definitief besproken worden.

Na de goedkeuring arriveert de Velcade® vrij snel, is deze toegediend en waren we op de dagbehandeling feitelijk klaar.

Volgens afspraak verscheen de psychiater dr. van Gool op de afdeling en daarmee hebben we even afgestemd, hetgeen met dr. de Vreede al besproken was. Hij staat daar helemaal achter en er wordt afscheid genomen met de vaststelling dat, wanneer er iets aan de hand blijkt te zijn wat ongebruikelijk lijkt dat wij dat direct aan hem of of via onze hematoloog laten weten. Verder regulier gepland contact met hem lijkt op dit moment niet zinvol of noodzakelijk.

Zoals al gezegd verloopt alles redelijk naar wens en vinden we het fijn dat, behoudens de toediening van nog een blok Dexamethason er de komende week weinig commotie is te verwachten.

Advertisements

4 Responses to “Update van de tweede PAD-kuur; vanmorgen toediening van de laatste Velcade van deze kuur en verder rust tot de start van de derde PAD-kuur.”

 1. Marius November 30, 2006 at 7:52 pm #

  Hoi Jaap,
  Zo voelt het … aandacht, daaruit staat een mens op. Eigenlijk fijn dat het zo gaat.
  Hartelijks, Marius

 2. Marius December 5, 2006 at 3:16 pm #

  Beste Jaap, ik ben er even om je goede dag te wensen. Gaat het even wat minder? Nu, ik ga niet gissen, ik denk aan je. Houd je goed! Hartelijks, Marius

 3. Simone December 7, 2006 at 8:57 pm #

  Hallo,

  Het is alweer 1 week geleden dat pa voor het laatst een bericht heeft geplaatst. Door de reacties op de verschillende medicijnen is pa de laatste dagen niet in staat geweest om te schrijven. Gisteren is hij ter observatie opgenomen in de Daniel den Hoed. Puur uit voorzorg om te proberen te achterhalen waar zijn klachten precies vandaan komen. We hopen dat hij voor het weekend weer naar huis mag. Geen reden voor zorgen.
  Ik denk dat velen zich toch afvragen waarom dat het zolang duurt voor jullie iets horen, vandaar even mijn berichtje op deze manier.

  Groetjes,
  Simone

 4. Marius December 8, 2006 at 12:28 pm #

  Dank je wel Simone. Het heeft meer en andere tijd nodig dan anders. Het zullen vooral die nare tegendraadse reacties zijn op de medicatie, hoop ik, en niks ergers. Doe je vader de hartelijke groeten, sterkte en vertrouwen. Marius

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: