Voor de komende kerstdagen en jaarswisseling rust!!

14 Dec

Vanmiddag zijn we zoals gepland  voor controle terug geweest naar onze hematoloog in de Daniel den Hoed kliniek. Dit had als doel om na de ziekenhuisopname te evalueren wat de stand van zaken nu is en wat m.b.t. de voortgang van de 3de PAD-kuur de planning voor de komende periode gaat worden.

Uit de resultaten van de bloedwaardes die vanmiddag eerst geprikt zijn blijkt dat er een geleidelijke verbetering in het bloedbeeld te zien is. Hiermee wordt het gevoel bevestigd dat ik me sinds vandaag heel langzaam wat beter ga voelen. Wel blijft de bloeddruk vrijwel onverminderd laag wat als gevolg heeft dat ik me nog steeds lichamelijk niet stabiel voel; kortom, ik moet nog steeds oppassen dat ik niet flauwval.

Afgesproken wordt dat er i.v.m. de, toch nog wel aanzienlijke lichamelijke klachten, met starten van  de 3de PAD-kuur minimaal gewacht wordt tot dinsdag 2 januari 2007.

Het is dus belangrijk dat ik eerst weer in een redelijke conditie ben. De verwachting is dat dit in de komende periode wel gaat lukken. Wat betreft de toedieningcyclus van de Velcade betreft zijn er in elk geval geen restricties. Het belangrijkst is dat bij de aanvang van een nieuwe kuur een goede uitgangssituatie bestaat.

Bevestigd wordt nog eens dat betreffende de problemen van de afgelopen weken uitgegaan moet worden van het feit dat de Velcade hiervoor verantwoordelijk wordt gehouden. Dit is ook gebleken in vergelijkbare situaties met andere patiënten die Velcade in de 1ste lijn kregen toegediend.

Volgende week donderdag 21 december 2006 vindt er weer wel een zelfde controle plaats om te zien of e.e.a. zich volgens verwachting ontwikkeld. Voorlopig is er in ieder geval sprake van een redelijk lange en hopelijk fijne rustperiode.

Advertisements

5 Responses to “Voor de komende kerstdagen en jaarswisseling rust!!”

 1. Marius December 15, 2006 at 11:38 am #

  Beste Jaap,
  Die laatste zin is nu van belang en ik wens het je van harte. Het is ook goed nieuws dat er verbeteringen te zien zijn, ook al bezorgt die Velcade je narigheid. De derde stap begint zoals je hoopte op z’n vroegst na de jaarwisseling. Samen heel goede weken nu, goede rust en al wat je goed doet. M.

 2. Janny December 15, 2006 at 2:59 pm #

  Lieve Jaap en Ria, fijn dat je weer de moed had om de laatste uitslag op te schrijven. We hopen met jullie dat je met elkaar fijne Kerst en Jaarwisseling mag vieren. Vooral veel rust en Innerlike stilte mag ontvangen en weer kracht kan opbouwen voor de volgende kuur.

  Liefdevolle groet van Thijs en Janny.

 3. Frans en Gré December 16, 2006 at 2:50 pm #

  Beste Jaap en Ria,
  Goed om te lezen dat de behandeling lijkt aan te slaan en dat je jezelf zo goed onder controle hebt!
  Ik wens je de innerlijke kracht en rust toe om een aantal dagen je ook op andere dingen te kunnen concentreren.
  Uit de zegebede van Mozes: Mogen Zijn eeuwige armen onder u zijn.
  Met hartelijke groet, ook van Gré,
  Frans

 4. arna December 19, 2006 at 11:29 am #

  lieve Jaap en Ria,wat fijn om over de kerstdagen uit te mogen rusten! Ik hoop dat dat ook lukt,en dat jullie kracht tanken voor het nieuwe jaar.gezegend kerstfeest!lieve groeten, Arna en aanhang.

 5. Fam de Geus December 20, 2007 at 12:02 am #

  Wij wensen jullie alle goeds voor 2008. Hopen dat je een beter jaar krijgt dan 2007.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: