De poezen Lotte en Loes, anarchie of "Singing in the Rain"?

23 Dec

Wanneer je iemand die ons kent een jaar geleden gezegd had dat wij met de kerst van 2006 twee poezen zouden hebben dan had niemand dat geloofd maar toen Jan-Jaap, die in Rotterdam woont, een kitten kreeg en Mink vervolgens samen met J-J een nachtje kwam logeren was Ria zeker verkocht en begreep ik dat ik er op de duur ook niet meer om heen zou kunnen.

Lotte ‘s avonds slapend op haar gebruikelijke plaats boven op de krabpaal met aan de onderzijde hangend, het favoriete speeltje

 

Ik ben nooit een “poezenmens” geweest. Je kent dat wel, je komt op visite bij familie die een kat hebben en die wil dan uitsluitend bij jou op je schoot zitten of achter je hoofd op de leuning van de bank. Je wil dan niet meteen gaan smijten met zo’n dier maar de neiging heb je wel. Zo zitten poezenhaters in elkaar. Maar het zal duidelijk zijn dat ik dat bij Mink dus niet had.

Links Lotte en rechts Loes samen diep in slaap op de bank

 

 Goed, maar eens voorzichtig rondgekeken, wat op internet gelezen over hoe zo’n beest geestelijk en lichamelijk in elkaar zit, wat de “do’s and don’t ‘s” zijn, wat er in moet en wat er uit komt en waar je het één koopt en het ander laat, wat ze zelf regelen en waar jij voor moet zorgen, kortom de vraag; is ons leven met twee poezen nog leefbaar en mag je na een periode van wennen aan elkaar nog in je eigen huis of is het dan volledig overgenomen en heerst er anarchie. Bij het informatie inwinnen bij anderen onderscheiden de katteneigenaren zich altijd van diegene die geen poes hebben. Degene die geen poes hebben komen nooit verder dan een beetje nieuwsgierig informeren naar de kwaliteit van onze gordijnen maar kattenliefhebbers komen niet meer uitgepraat over de kwaliteit van de kat als huisdier.

 

De vensterbank, favoriete plaats van Loes om een dutje te doen.

 

 

 

 

Inmiddels behoren wij tot de laatste club al is het soms weleens lastig om dat vol te houden als er weer een plant op een plaats ligt waar deze eerst niet stond. Overigens hangen de gordijnen nog steeds, blijkt de vloerbedekking goed als krabpaal dienst te kunnen doen ook al stond dat niet op het label en is het leer van de bank sterker dan we dachten. Verder heb je poezen en dat mag best wel een beetje aan het interieur te zien zijn. En natte neusjes tegen het glas van de ramen; als je er goed over nadenkt is het toch alleen maar lief. En heeft er dan toch plotseling één van de kittens in de sloot achter het huis gelegen dan blijkt’ie het in één keer gewoon lekker te vinden onder een warme douche.

Lotte doezelend op de vensterbank in de middagzon

 

En verder gaan ze hun eigen gang, soms lachend ook al kun je dat niet horen en soms schaterlachend maar dat zie je ook niet direct aan hun uiterlijk. En verwacht de baas dat je wat laat blijken omdat je toch wel erg stout geweest bent dan doe je net of je je schaamt en glimlacht achter je poot of duwt je kop bij je zusje in haar vacht om niet te laten zien hoeveel plezier je hebt. En als je dan toch zo geschrokken bent van die harde stem die roept dat je niet op de tafel mag dan kruip je zover achter een gordijn dat nog net twee oogjes en een snuitje te zien zijn en je vindt het goed dat je zuster je uitgebreid komt wassen om je te troosten.

Loes slapend op het “krabgolfje”

 

Toen Lotte een paar weken geleden ontsnapt was liep ze bij nader onderzoek op het platte dak van een schuur hier in de buurt wat door een slechte afvoer vol water stond en ze paradeerde heen- en weer over dat dak door het water en ik durf bijna te zweren dat ik hoorde zingen: “I’m Singin In the Rain”.

 

Advertisements

2 Responses to “De poezen Lotte en Loes, anarchie of "Singing in the Rain"?”

 1. Luc en Lut December 24, 2006 at 5:49 pm #

  Jaap,
  Schitterend ! Wij, als fervente poezenliefhebbers, hebben echt genoten van je mooie Loes en Lotteverhaal. Luc zat hier te grinniken toen ik het voorlas.
  Ga ook eens een kijkje nemen op de weblog van Merel Roze (die is te vinden bij Marius’ links op zijn weblog). Zij heeft ook twee prachtpoezen ! Jouw stukje over de poezen is echter niet te evenaren. Nog heel veel plezier met jullie zachte pelzefrakskes !
  Luc en Lut
  ps Ons Prutske weegt nu al 4kilo 750 ! Ze wordt een echt dikzakske. Heeft minder zin in buiten lopen en doet meer haar winterslaapje heb ik de indruk.

 2. Marius December 26, 2006 at 12:45 pm #

  “Was sich liebt dasz neckt sich?” Fascinerend toch, hoe je je laat uitnodigen je te verdiepen in twee eigenzinnige katten.
  Een goede week!! Marius

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: