Wie zaait zal oogsten

28 Feb

We zijn maandag 26 februari jl., dus een dag eerder dan oorspronkelijk gepland voor de stamcelafname in het EMC Daniel den Hoed. Volgens het protocol wordt na binnenkomst direct bloed afgenomen voor onderzoek. Na één kwartier blijkt dat bij de bepaling m.n. het aantal witte bloedlichaampjes sinds vrijdag 23 februari jl. al spectaculair gestegen, dus dat geeft de burger moed.

Na de reguliere 1,5 uur gewacht te hebben komt het bericht dat het aantal stamcellen in het bloed bijzonder hoog is. Vervolgens word ik op de machine aangesloten en blijkt direct al dat de machine zelf berekend dat in een tijdsbestek van 2 ,75  uur voldoende stamcellen afgenomen zullen zijn en dat klopte ook. Er wordt om 10.45 uur begonnen met dialyseren en om 13.30 uur was ik klaar. Jullie zullen begrijpen dat we hier erg gelukkig mee zijn. De gemiddelde tijd voor afname ligt toch tussen de 3 en 5 uren en dan is het vaak nog de vraag of de hoeveelheid en kwaliteit van de stamcellen voldoende is.

Na thuiskomst werd volgens afspraak rond 16.00 uur door de Hemaferese verpleegkundige uit het ziekenhuis gebeld met de mededeling dat dit laatste ook het geval was. De definitieve gegevens krijgen we nog van de hematoloog te horen.

We gaan nu verder met de algemene medische onderzoeken en dan zal denk ik ergens eind maart, begin april de ziekenhuis opname voor transplantatie volgen.

Advertisements

5 Responses to “Wie zaait zal oogsten”

 1. Marius February 28, 2007 at 4:01 pm #

  Dit is het juiste woord! Hartelijks, Marius

 2. P.Tanis February 28, 2007 at 9:48 pm #

  Wat een goed bericht na al die ellende van de laatste tijd.
  We zullen hopen dat deze ontwikkeling door zal gaan,veel sterkte voor jullie de komende tijd.

  lieve groet Marijke en Peter

 3. Lut March 1, 2007 at 9:56 am #

  Nu nog de “finale” zoals onze huisdokter zei, en dan mag je de zware behandeling afsluiten.Oef Jaap, je bent bijna aan het einde van de rit. Nu nog efkes doorbijten. Na de isolatie zal je dan weer van een wat “normaler” leven kunnen genieten !
  Veel sterkte voor wat nu gaat komen !
  Liefs,
  Luc en Lut

 4. Arna March 3, 2007 at 11:29 am #

  Gott sei dank!!!Er word goed voor je gezorgt Jaap!Fijne berichten.Nu op naar de finale!Heel veel sterkte voor jullie allemaal!Tot hierheen gepakt pakken jullie de rest ook!Lieve groetjes van Arna en de andere Weisen

 5. Janny March 5, 2007 at 9:52 am #

  Lieve Jaap en Ria. Een rijke oogst die ligt te wachten om geplant te worden, tot er nieuw leven mag plaats vinden. We zijn dan ook met jullie heel dankbaar en blij, dat het nu zo voorspoedig gaat.
  Veel moed en Kracht voor de volgende fase……
  Liefs van Thijs en Janny. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: