De laatste voorbereidingen voor de stamceltransplantatie

9 Mar

Het is vrijdag 9 maart 2007 en we zijn na de stamcel verzameling van maandag 26 februari jl. vanmorgen voor controle terug bij de hematoloog in het EMC Daniel den Hoed. 

De medicatie is geïnventariseerd en wordt waar nodig bijgesteld. Met de medicatie tegen virussen, bacteriën en schimmels die ik al sinds oktober 2006 slik kan gestopt worden. Voorstel is verder om te proberen de pijnbestrijding af te bouwen door de dosering langzamerhand te verlagen tot een moment dat m.n. de botpijn weer begint. Het is normaal dat, na de chemokuren die ik inmiddels gehad heb, de botpijn afneemt dus het is niet onwaarschijnlijk dat de dosering morfine niet echt nodig meer is. Mogelijk is nog een bepaalde dosering nodig voor pijnbestrijding voor de zenuwpijn a.g.v. de polyneuropathie maar dat merken we dan vanzelf.

De opname voor de eigenlijke stamceltransplantatie is aangevraagd voor de periode van 9 tot 23 april as. De definitieve datum hoor ik waarschijnlijk in de komende week. De komende periode is bedoeld om verder te herstellen van m.n. de laatste CAD-kuur. Dat deze chemokuur als voorbereiding op de stamcelafname vrij zwaar was mag blijken uit het feit dat inmiddels mijn haar is uitgevallen. Het zal duidelijk zijn dat ik dit niet het ergste van de behandeling vind alhoewel ik me nu realiseer dat een “chemokopje” toch iets anders is dan “je haar eens lekker kort laten knippen”.

Verder wordt meegedeeld dat een uitgebreid medisch onderzoek moet plaatsvinden om, voordat aangevangen wordt met de transplantatie, er zeker van te zijn dat er geen sprake is van ontstekingen of andere kwalen en dat de conditie van hart en longen goed is.

Hier zijn inmiddels de nodige afspraken voor gemaakt. De onderzoeken houden in; beenmergpunctie, uitgebreid bloed en urine onderzoek, test longfunctie, röntgenfoto longen, ECG (hartfilmpje), skeletstatusfoto, test hartpompfunctie en verder een bezoek aan de tandarts om te kijken of er sprake is van ontstekingen. De afspraken hiervoor zijn op maandag 12 en woensdag 14 maart.

Advertisements

2 Responses to “De laatste voorbereidingen voor de stamceltransplantatie”

 1. Luc en Lut March 9, 2007 at 5:47 pm #

  Jaap , succes met alle onderzoeken en voor nu : een fijn weekend !
  Van harte,
  Luc en Lut

 2. Marius March 9, 2007 at 6:38 pm #

  Beste Jaap,
  Goed van je te horen, maar ik las al via Lut dat die Amy… niet geweldig is. En nu wéér die trits van onderzoeken, maar dat is allemaal omwille van veiligheid. Nu eerst een goed weekend. Ik stuur maar eens een mooie kaart in plaats van deze regels … maar je weet: Niets gaat verloren, niets is tevergeefs, alles komt goed.
  Hartelijke groet, Marius

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: