Opname en 1e dag chemo

14 Apr

Onze vader (pa) had gehoopt vanuit het ziekenhuis de gelegenheid te hebben om zijn weblog bij te kunnen houden zolang als dit mogelijk is. Helaas heeft hij op zijn kamer geen internetverbinding en daarom zullen wij, Chantal en Simone, zo goed als het kan verslag doen van het verloop van de behandeling. Van de chemokuren en aansluitend de stamceltransplantatie.

Afgelopen woensdag, 11 april 2007, zijn pa en ma al vroeg, om 6.30 uur, naar de Daniel den Hoed gegaan. De afspraak stond gepland voor 8.00 uur, maar zoals pa is, wilde hij niets aan het toeval overlaten en ruim op tijd aanwezig zijn.

In de ochtend is allereerst de Hickman katheter ingebracht. Dit gebeurde in de operatiekamer onder plaatselijke verdoving. Eén en ander is vlot en zonder problemen verlopen. Een routine voor de artsen, maar vereist toch uiterste precisie en zorgvuldigheid.

Vervolgens begint het wachten en proberen de tijd een beetje te verdrijven. Zo ook was donderdag een dag waarop eigenlijk niets is gebeurd. Het mooie weer zet nu toch goed door en bood de mogelijkheid voor pa om ’s morgens wat frisse lucht te halen en een wandeling te maken. Hij heeft een tijdje op een bankje in het park gezeten om van het zonnetje te genieten totdat het bezoekuur begon.

Vrijdag 13 april 2007, de eerste chemokuur. In de ochtend is men al begonnen met spoelen. Dit blijft men constant doen tussen de 2 kuren door. Voordat ’s middags de Melfalan werd toegediend, is eerst een middel gegeven tegen misselijkheid. Daarna dus de Melfalan, hetgeen een half uur duurde. Gedurende dit half uur heeft pa wel 3 waterijsjes genuttigd. Een aantal wat hij normaal nog niet in een zomer zou nuttigen, maar wellicht dat dit helpt om beschadigingen in zijn mond zo min mogelijk te houden.

Het is nu zaterdag. Pa is de avond en nacht goed doorgekomen. Vanmorgen begon echter wel een lichte misselijkheid op te spelen. Vandaag de 2e kuur.

Advertisements

5 Responses to “Opname en 1e dag chemo”

 1. P.Tanis April 14, 2007 at 3:54 pm #

  Hoi Chantal en Simone.

  Lief van jullie om de weblog bij tehouden van jullie pa .We duimen voor Jaap dat het slaagd en dat hij er niet zo ziek van is.
  Liefs van peter en marijke.
  groetjes aan iedereen.

 2. Marius April 14, 2007 at 3:55 pm #

  Dank je wel Chantal & Simone. Tot nu alles een goed verloop gelukkig, maar het is het begin. De waterijsjes, ja, dat is goed onthouden. Het is wel een rare tegenvaller dat hij nu toch niet op internet kan, dan toch maar vooral die MP3-speler. Heeft je vader mijn ansicht al ontvangen, di op de post gedaan. Doe hem straks de hartelijke groeten. Het kan wel mooi weer zijn, maar ik vergeet hem niet. Jullie ook alle goeds.

 3. Lut April 14, 2007 at 6:16 pm #

  Dag Simone en Chantal,
  Hartelijk dank dat we zo goed op de hoogte kunnen blijven ivm jullie pa’s toestand. Hij gaat een aantal moeilijke dagen tegemoet, maar hem kennende zal dat wel lukken. Blij dat jullie een hecht gezin zijn en hij veel steun krijgt.
  Voor iedereen en in het bijzonder voor jullie pa veel sterkte en zeg hem maar dat we in gedachten bij hem zijn,
  Liefs,
  Luc en Lut

 4. Gré en Frans Span April 15, 2007 at 7:40 pm #

  Beste Chantal en Simone,
  Wat mooi dat jullie de berichtgeving over jullie vader hebben overgenomen en ons zo op de hoogte houden.
  Doe jullie ouders vooral de groeten, wens hen sterkte en voor pa een optimale behandeling. We wensen hem toe dat deze aanslaat en dat hij zijn vertrouwen en optimisme behoudt!
  Gré en Frans Span
  Wierden

 5. Simone April 16, 2007 at 10:46 pm #

  Marius,
  Je kaarten zijn goed aangekomen hoor, in het ziekenhuis en thuis. Hartelijk dank daarvoor namens pa.
  Groeten,
  Simone

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: